Vi har overgået os selv med denne opskrift på super lækre og bløde brødstænger. Brødenes intense smag af hvidløg, smør og havsalt får englene til at synge, og brødene er perfekte som tilbehør til supper, gryderetter, salater, til lige at suge det sidste sovs op med – ja, praktisk talt alt.
Først skal der lidt salt i dejen, som giver en afrundet smag. Derefter toppes de nybagte brød med smeltet smør, hvidløg og havsalt. Det giver et blødt brød med en god smag, og det ser flot ud, når du serverer brødene.
Ingredienser til brødstænger
2 dl vand
25 gram gær
2 spsk. sukker
3 spsk. smeltet smør
½ teske havsalt
400 gram mel
Evt. lidt olie til hævningen
Til topping
3 spsk. smeltet smør
Lidt havsalt
Lidt hvidløgspulver
Evt. lidt oregano eller timian, hvis dette ønskes
Sådan gør du:
- Smuldr gæret i vandet. Tilsæt sukker, smeltet smør og havsalt. Rør godt.
- Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen på køkkenbordet, til den er smidig.
- Rengør skålen og smør skålen med lidt olie. Put dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket halvanden times tid.
- Del dejen i 13 lige store stykker.
- Rul hvert stykke dej til en pølse på cirka 25 centimeter.
- Put de færdigrullede brødstænger på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket en times tid.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Bag brødstængerne i midten af ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
- I mens brødene er i ovnen, så blander du smeltet smør, hvidløgspulver, havsalt og eventuelt oregano eller timian i en skål.
- Når brødene er færdige tager du dem ud af ovnen, og straks pensler du dem med smørblandingen.
Så er der serveret hjemmelavet og lækre brødstænger!