Disse lækre tigerrejer er ikke blot skønne om sommeren til tapasbordet og kold hvidvin – de fungerer også perfekt som forret eller comfort-food i det mørke halvår. Opskriften er rimelig simpel, og disse krydrede rejer er gode at lave dagen før. De får nemlig en suveræn smag, når de får lov til at ligge og hygge sig i marinaden natten over. Har du ikke tid – eller tålmodighed 😉 – til at vente til dagen efter, så putter du blot krydderierne på panden, lige inden du steger dine rejer.
Jeg har længe været lidt sløj og forkølet, så et skud med massiv hvidløg og chili var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg spiste herlighederne med brødstænger, som egnede sig godt til at suge væden op med. Skal du have en mættende aftensmad til to personer, så kan du smække nogle grøntsager og nudler på panden, når dine rejer er gennemstegte.
Ingredienser (til 1 sulten person)
170 gram pillede tigerrejer
1 dl olivenolie
1 håndfuld persille
10 hvidløgsfede – yes, den er god nok
½ teske flagesalt + lidt til at drysse over rejerne
Chiliflager efter smag (BEMÆRK: jeg tilføjer først chilien under tilberedningen af rejerne)
Lidt peber
Sådan laver du tigerrejer med hvidløg
- Hak persillen og pil hvidløget.
- I en skål blander du olivenolie, presset hvidløgsfed, persille, flagesalt og peber.
- Kom tigerrejerne i skålen og rør rundt.
- Stil dine rejer på køl så længe du har mulighed for – gerne natten over.
- Varm lidt olie på en pande eller wok og steg de marinerede rejer med væden indtil rejerne er gennemstegte. Drys med lidt flagesalt og chiliflager.
Nyd disse små himmelske tigerrejer med hvidløg sammen med lækkert flute, god salat eller som de er. ¡Buen provecho! (spansk for velbekomme!) 🙂