Den lækreste grøntsagslasagne – krydret med flagesalt

Grøntsagslasagne i fad med saltkrukke på køkkenbordDenne grøntsagslasagne smager fantastisk! Og så mætter den på den gode måde. I stedet for de traditionelle pastaplader er lasagnen her bygget med aubergine. Aubergine er perfekt i din yndlingslasagne, fordi den tager smag efter kødsovsen. Denne grøntsagslasagne kan laves med de grøntsager, du har i køleskabet. Du kan snildt bytte gulerødder og broccoli ud med for eksempel pastinak, squash eller kål. Vi har her udeladt bechamelsovs, men du kan sagtens putte en lækker ostesovs mellem kødsovs og auberginepladerne, hvis dette ønskes.

Auberginen kræver lidt arbejde, da den skal skæres ud i skiver, hvorefter disse skal trække med lækkert flagesalt i en halv times tid. Derefter skal skiverne smækkes i ovnen eller steges på en pande. Men det er det hele værd, og det er super nemt. Selvom flagesalten her bruges til at suge vand fra auberginen, giver den en god smag til auberginepladerne og tager lidt af ”bitterheden”. Bon appetit! 🙂

 

Ingredienser (til 3-4 personer) Ingredienser til grøntsagslasagne

500 gram hakket oksekød
1 aubergine
1 halv broccoli
1 stort løg eller 2 små
2 gulerødder
1 ds hakkede tomater
200 gram revet ost
Flagesalt (fx Flor de Sal)
Krydderier efter ønske (fx timian, peber, paprika og oregano)
Lidt olie og smør

 

Sådan laver du din grøntsagslasagne

  1. Skær auberginen i skiver, cirka 1 cm tykkelse.
  2. Læg aubergineskiverne på et viskestykke og drys generøst med flagesalt. Lad det trække i 30 minutter.
  3. Imens auberginen trækker, så skræller og river du gulerødderne, finhakker løget og blender broccolien (du kan både hakke, rive og blende broccolien. Her er brugt en lille food processor). Stil tingene klar.
  4. Børst det meste af saltet væk og dup aubergineskiverne tørre.
  5. Steg aubergineskiverne på en pande (fx grillpande) eller i ovn til de er bløde.
  6. Brun løgene i en gryde og tilsæt hakket oksekød.
  7. Når kødet er brunet, tilsætter du gulerødder og broccoli. Lad det stege et par minutter.
  8. Tilsæt så hakkede tomater, krydderier og flagesalt. Rør godt rundt. Lad simre i et kvarter.
  9. Smag til! Skal der mere salt i lasagnen?
  10. Smør et ildfast fad og saml din lasagne. Start og slut med kødsovs.
  11. Put lasagnen i en 200 grader varm ovn.
  12. Efter 10 minutter tager du lasagnen ud og putter revet ost på toppen.
  13. Så ind med lasagnen igen. Den er klar, når osten er smeltet.
  14. Lad lasagnen hvile et par minutter. Drys med lidt flagesalt.

Auberginer på viskestykke med flagesalt ovenpåKødsovs i gryde

 

 

 

 

 

 

 

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv et svar