Flor de Sal – eksklusivt salt fra syden

Flor de Sal fra Marisol i Portugal. 100 grams stofpose. I baggrunden en Flos Salis keramisk krukke med Flor de Sal som indholdFlor de Sal er portugisisk og betyder “blomsten af salt”. Det ædle navn på denne særlige type salt udspringer af strukturen på saltet, som minder om blomster, når de dannes. Flor de Sal er flagesalt og egner sig særdeles godt som et sidste løft af et serveringsklart måltid, lige inden retten serveres.

Eksklusivt mineral

Saltet er yderst delikat og opfattes flere steder i verden som særdeles eksklusivt. Dette hænger sammen med kvaliteten og de ældgamle traditioner for metoden til høstning af det naturlige mineral. Saltet bliver fremstillet forskellige steder i verden i dag, og lande som Portugal har klare historiske tegn på, at saltet har været fremstillet her siden gammel tid. Produktionen af salt har i øvrigt haft stor indflydelse på Portugals udvikling gennem tiden. Landet eksporterer i dag store mængder af Flor de Sal til gourmetsegmentet i hele verden.

Høsten af Flor de Sal

Høsten foregår den dag i dag stadig med håndkraft, fordi saltet er yderst delikat. I Portugal bruges sommerfugleformede sier som kaldes “borboletas”. Fremstillingen foregår under helt naturlige forhold ved, at friskt havvand fra Atlanterhavet føres ind i et stort system af saltbassiner ved tyngdekraftens hjælp. Her undergår saltvandet en fordampningsprocess, som nænsomt øger koncentrationen af salt ved at lade vandet fordampe kun ved solens kraft. Når tilstrækkeligt med vand er fordampet, vil der dannes små klynger af saltkrystaller i vandets overflade – dette er Flor de Sal. De rutinerede saltsamlere kan ud fra den lyd, deres borboleta laver, bedømme, hvor god kvaliteten på saltet er. Den høstede salt lægges til naturlig tørring med hjælp fra vinden og solen.

Enestående til mad

Flor de Sal er yderst god som smagsforstærker oven på din mad. Den er perfekt på æggemaden eller oven på et stykke rugbrød med nye danske kartofler. Flor de Sal har en sammensætning og struktur, som gør, at den bidrager med et godt bid til din mad, samtidig med at den smelter tilpas hurtigt på tungen, så du ikke når at få den der brændende fornemmelse, som andre typer af salte kan give. Der er ingen tilsat jod, så du risikerer ikke, at bringe dit stofskifte i ubalance.

Flor de Sal har desuden et naturligt højt indhold af fugt og mineraler, som gør den fuldstændigt ideel til fremstilling af urtesalt!

Hvis du er på jagt efter den lækre Flor de Sal-salt, så besøg Flaky.dk. Det er en webshop, som jeg er den ene halvdel af, hvor vi kun sælger den gode flagesalt fra Portugal.

Vær den første til at skrive en kommentar

Skriv et svar